Netanjahu: A háború után Gáza népe nem fog többé a Hamász zsarnoksága alatt élni

2023. október 24. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

Benjamin Netanjahu Emmanuel Macron francia elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy szerinte a háború elnyúlhat, de a Hamászt el kell pusztítani. Maron a terrorizmus elleni küzdelem fontosságáról beszélt.

Netanjahu azzal kezdte beszédét, hogy a Hamász október 7-i támadását a 2001-es szeptember 11-i terrortámadásokhoz hasonlította. De szerinte a palesztin terrorszervezet csapása arányaiban inkább olyan volt, mint ha húsz 9/11 történt volna.

Netanjahu a konfliktust „a barbárság és a civilizáció közötti küzdelem próbatételének” nevezte. Figyelmeztetett, hogy a háború elnyúlhat, de azt mondta: országa mindent megtesz a civil áldozatok elkerülése érdekében. „Amikor ennek vége lesz, Izrael népe újjáépíti közösségeit, és Gáza népe nem fog többé a Hamász zsarnoksága alatt élni” – mondta.

Fotó: Christophe Ena / Reuters
Fotó: Christophe Ena / Reuters

Emmanuel Macron kijelentette, hogy Izraelt és Franciaországot ugyanaz a szomorúság köti össze, és ismét felszólított a Hamász által Gázában fogva tartott túszok szabadon bocsátására.

Azt mondta, hogy a terrorizmus Izrael és Franciaország közös ellensége. Kijelentette, hogy a terrorizmus ellen kegyelem nélkül, de a szabályokat betartva kell küzdeni. Külön felszólította a Hezbollah terrorszervezetet és Iránt, hogy cselekedjenek felelősségteljesen. Javasolja, hogy az a koalíció, amelyik az ISIS ellen harcolt, harcoljon a Hamasz ellen is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!