Izraeli elnök: A Hezbollah a tűzzel játszik, és ha megtámadnak minket, annak Libanon fizeti meg az árát

2023. október 24. – 09:51

Másolás

Vágólapra másolva

Isaac Herzog izraeli elnök a modern idők egyik legszörnyűbb atrocitásának nevezte az október 7-i Hamász-támadást, és figyelmeztette a libanoni Hezbollah terrorszervezetet, hogy „a tűzzel játszik” Izrael északi részén.

A francia elnökkel való közös médiafellépésén Herzog elmondta, hogy aggasztja az antiszemitizmus világszerte, köztük Franciaországban is tapasztalható erősödése. Szerinte a nemzetközi közösségnek határozott lépéseket kell tennie.

Herzog megismételte, hogy Izrael követeli az összes Hamász-túsz szabadon bocsátását. Elmondása szerint számukra nincs különbség az izraeli és a más nemzetiségű túszok között, mindenkit haladéktalanul ki akarnak szabadítani.

Herzog emellett Iránt a libanoni Hezbollah és Izrael közötti feszültség szításával vádolta. Mint mondta: Izrael nem keres senkivel konfliktust, sem az északi határon, sem máshol. Csak a Hamász infrastruktúrájának lerombolására összpontosítanak, és arra, hogy kiszabadítsák a civileket.

„De annak is világosnak kell lennie, hogy ha a Hezbollah háborúba rángat minket, akkor annak Libanon fogja megfizetni az árát.”

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!