Izrael dróntámadást hajtott végre Libanonban, a határnál élő libanoniak elhagyják a falvaikat

2023. október 24. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg közölte, hogy drónokkal csaptak le Dél-Libanonban, ahol az IDF szerint egy terrorista rakétát próbált lőni Izraelre – írja a Sky News. A rakétákkal az észak-izraeli Bar'am kibucot támadták volna, jelentette be az IDF. Az alábbi felvételen a dróncsapás látható.

Az elmúlt napokban az IDF megelőző csapásokat mért a Hezbollah szerveződéseire Libanon déli részén. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kedden figyelmeztette a Hezbollah terrorszervezetet, hogy Libanon fizeti meg az árát, ha megtámadják Izraelt.

Közben a BBC arról számolt be, hogy a dél-libanoni lakosok menekülnek, attól tartva, hogy az erőszak még tovább fokozódhat. Sokan még mindig emlékeznek az Izrael és a Hezbollah közötti egy hónapig tartó háború pusztítására, és attól tartanak, hogy a történelem megismételheti önmagát.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet becslése szerint az izraeli-Hamász háború kitörése óta körülbelül 20 000 ember kényszerült elhagyni otthonát, többségük az ország déli területeiről.

Az elmúlt napokban a határ menti falvak kiürültek, kihaltak az utcák, üresek a boltok. A déli Tyrus városában emberek százai keresnek menedéket. Az állami iskolák egy részét átalakították, most oda mennek azok, akiknek semmilyen más szálláslehetőségük nincs.

Az Izrael északi határánál kialakult helyzetről itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!