Endorfinroham, menstruációs görcsökkel – így jellemezte a világ legerősebb paprikáját a kreátora

2023. október 22. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

„Három-négy órán át szó szerint a fájdalomtól nyögve görnyedtem” –

fogalmazott Ed Currie, az amerikai PuckerButt Pepper Company vezetője, miután megkóstolta saját kreációját, a Pepper X-et.

A Pepper X-et a héten nevezték ki a műfaj bajnokának, miután erősségben lenyomta az eddigi rekorder Carolina Reapert, és hivatalosan is a világ legcsípősebb paprikája lett. Az új Guinness-rekorder a csípősség mértékét osztályozó Scoville-skálán 2 693 000-es átlagos értéket ért el.

Ed Currie igazi megszállottja a paprikáknak, mint a BBC írja, a férfi

„lényegében paprikát eszik, alszik és lélegzik”.

Currie miután egész nap nyers csípős növényeket és szószokat tesztel dél-karolinai cégében, ugyanezeket adja a vacsorájához, sőt a desszertjéhez is.

A paprikaszakértő egy évtizede fejlesztgette teremtményét, a Pepper-X viszont majdnem kifogott rajta is. „Amikor megettem egy egészet, rögtön elárasztott az íze. Majd hirtelen megcsapott a forróság is – és a forróság szinte elviselhetetlen volt.” Ed Currie szerint az egész már-már testen kívüli, euforikus élmény volt.

„Endorfinrohamot kaptam.”

Végül valaki adott neki egy turmixot, hogy enyhítse a fájdalmát, de ez is csak fokozta a hőséget, ami még egy órán át csak fokozódott. Közben elmondása szerint a menstruációs görcsökhöz hasonlító fájdalmakat élt át. „A feleségem szerint egyszerűen idióta vagyok” – nyilatkozta Ed Currie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!