Biztonsági riasztás miatt leállt nyolc franciaországi reptér

2023. október 18. – 14:23

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda dél körül nyolc franciaországi repülőtéren volt biztonsági riasztás, többet ki is ürítettek.

írta a Reuters hírügynökség a francia repülésbiztonsági hatóság (DGAC) közlése alapján. Az érintett repterek között olyan fontos közlekedési csomópontok is találhatók, mint a lyoni vagy a lille-i repülőtér – utóbbit bombariadó miatt kellett evakuálni. A repülőteret jelenleg tűzszerészek vizsgálják át.

A versailles-i palotát öt nap alatt már harmadjára kellett kiüríteni egy – hamisnak bizonyuló – bejelentés miatt. Korábban a Louvre is hasonló sorsra jutott, az eset után a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be Franciaországban, a rendőrség utcai járőreit katonákkal egészítették ki.

A jelentős zsidó és még nagyobb muszlim közösséggel rendelkező Franciaországban a Hamász izraeli terrortámadása által kiprovokált gázai háború kitörése után több rendkívüli biztonsági intézkedés vezettek be. A hagyományosan kibékíthetetlen ellentéteket fialó izraeli–palesztin konfliktus újabb felvonása miatti feszültségeket tovább fokozta, amikor egy csecsen iszlamista pénteken Arras városának egyik iskolájában késsel gyilkolt meg egy franciatanárt, két másik embert megsebesített.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!