CNN: Az Egyesült Államok 2000 katonából álló gyorsreagálású erőt küld Izraelhez

2023. október 17. – 07:29

Másolás

Vágólapra másolva

A CNN értesülései szerint az amerikai tengerészgyalogság gyorsreagálású erői az Izrael partjainál lévő vizekre tartanak, és a Pentagon felkészíti az amerikai csapatokat egy esetleges bevetésre is. Az Egyesült Államok ezt elővigyázatosságból teszi, mindeközben az a célja és azon dolgozik, hogy ne eszkalálódjon nagyobb regionális konfliktussá az Izrael és a Hamász közötti ellentét.

Az Izrael partjaihoz küldött, 2000 tengerészgyalogosból és tengerészből álló gyorsreagálású erő a már a Földközi-tenger keleti részén állomásozó egyre nagyobb számú amerikai haditengerészeti erőhöz csatlakozik (az USA két repülőgép-hordozót is Izrael partjaihoz küldött), ami elrettentő üzenetnek is tekinthető Irán és a libanoni Hezbollah felé. Irán figyelmeztette az Egyesült Államokat és Izraelt, ha eszkalálják a gázai konfliktust, azzal „az iráni hadsereg beavatkozását kockáztatják”, ha folytatódnak az atrocitások, „Irán nem maradhat egyszerű megfigyelő”.

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter elrendelte, hogy a 2000 katona készüljön fel egy esetleges izraeli bevetésre, vagy hogy segítsen olyan feladatokban, mint az orvosi és logisztikai támogatás.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!