Kevesebb mint 24 órára elegendők a gázai kórházak üzemanyag-tartalékai

2023. október 16. – 06:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány órával ezelőtt az ENSZ humanitárius hivatala (OCHA) figyelmeztetett, hogy a gázai kórházak már csak körülbelül 24 órát tudnak futni az üzemanyag-tartalékaikkal. A tartalék-generátorok leállítása betegek ezreinek életét sodorná veszélybe, figyelmeztettek.

A jelentés szerint tegnap este 10 óráig gázai palesztin egészségügyi minisztérium szerint 455 ember halt meg és 856 sérült meg az izraeli bombázásokban.

Szombat délután Gáza középső és déli részén csaknem 600 000 északról menekültet fogadtak be, akik egyre rosszabb körülmények között élnek; azóta ez a szám jelentősen megemelkedett.

A gázai palesztin fegyveres csoportok továbbra is válogatás nélkül lövik ki a rakétákat az izraeli lakossági központok felé, beleértve Tel Aviv nagyvárosi területét is. Ezzel összefüggésben az elmúlt 24 órában (tegnap este 9-ig) nem jelentettek izraeli halálos áldozatokat, de több tucat sebesültet igen.

Izrael vasárnap részben újraindította a vízellátást a keleti Khan Yunis térségben. A kiszáradás és a víz által terjedő betegségek miatti veszély továbbra is jelentős, tekintettel a vízellátás és a higiéniai szolgáltatások összeomlására, beleértve az utolsó működő gázai tengervíz-sótalanító üzem leállását is.

(OCHA)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!