„Sosincs csend, állandóak a harcok az északi és a déli oldalon is” – ötödik napja tartanak a harcok Avgyijivkában

2023. október 14. – 18:56

Másolás

Vágólapra másolva

Heves harcokról számol be Kijev, az orosz haderő megállás nélkül támadja a kelet-ukrajnai Avgyijivka városát, írja a Guardian. Vitalij Barabas, a város katonai közigazgatásának vezetője egy ukrán tévécsatornának azt mondta, hogy „nagyon súlyos a helyzet”. Az AFP szerint Barabas arról is beszélt, hogy Moszkva még több csapatot küld a térségbe, mert próbálják bekeríteni a várost. „Sosincs csend, állandóak a lövöldözések a város északi és déli oldalán is” – tette hozzá a katonai vezető.

Körülbelül 1600 civil maradt a városban, ahol a háború kezdete előtt 31 ezer ember lakott. Ha az orosz haderőnek Avgyijivkát sikerülne elfoglalnia, azzal visszavehetné a kezdeményezést a harcban, megnyílna az út az olyan, fontosabb városok felé, mint Konsztantyinovka vagy Pokrovszk.

Az ukrán rendőrség szerint egy orosz támadás következtében meghalt egy 11 éves fiú, aki az Avgyijivkától mintegy 50 mérföldre találtható Bagatir nevű faluban élt. A támadásban megrongálódott húsz ház, egy templom és egy iskola is. A fiú öccse és édesanyja megsérültek, őket kórházba szállították.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!