Negyedik napja dúlnak a harcok Avgyijivka körül

2023. október 13. – 15:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hadsereg főparancsoksága szerint az utóbbi egy napban már a huszadik orosz támadást verik vissza a kelet-ukrajnai Avgyijivka közelében. A háború előtt kb. 30 ezer lakosú Doneck megyei kisváros térségében nagy erőket összpontosítottak az oroszok, hiszen ha Avgyijivkát sikerülne elfoglalniuk, azzal visszavehetnék a kezdeményezést a harcban, megnyílna az út az olyan, fontosabb városok felé, mint Konsztantyinovka vagy Pokrovszk.

Füst száll Avgyiivka felől egy orosz támadás után 2023. október 11-én – Fotó: Alexander Ermochenko / Reuters
Füst száll Avgyiivka felől egy orosz támadás után 2023. október 11-én – Fotó: Alexander Ermochenko / Reuters

A Guardian és a New York Times híradásai szerint helyiek arról számoltak be, hogy Avgyiivka körül folyamatos harcok dúlnak, az oroszok lövik a várost, és rengeteg katonát, valamint tankot vetettek be. „Forró éjszaka volt Avgyijivkában” – mondta az ukrán tévének Vitalij Barabas, a város katonai közigazgatásának vezetője.

Az orosz állami média közben arról számolt be, hogy az ukránok jelentős veszteségeket szenvednek a városban, és a védőknek erősítést kellett a helyszínre küldeniük, mert sok ukrán katona elhagyta állását az első vonalban, olyan nagy erejű volt az orosz offenzíva.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!