Brit hírszerzés: Jövő hónapban kezdődhet Putyin nem hivatalos választási kampánya

2023. október 10. – 10:05

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium kedden közzétett hírszerzési jelentése a 2024. március 17-én esedékes oroszországi választással foglalkozik. Azt írják, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök szinte biztosan újraindul, annak ellenére, hogy nyilvánosan ezt még nem jelentette be. A brit hírszerzés szerint vannak olyan spekulációk, hogy Putyin választási kampánya nem hivatalosan a jövő hónapban kezdődik.

Bár a választások Oroszországban a Kreml beavatkozásának és ellenőrzésének vannak kitéve, továbbra is a politikai legitimáció egyik legfontosabb eszköze. Szinte biztos, hogy Putyin választási kampánya arra a témára fog összpontosítani, hogy Oroszország egy különálló civilizáció, amely védelemre szorul a külső ellenséggel szemben. Megjegyzik, hogy ez a narratíva gyakran szolgál az állami intézkedések és Putyin hatalmának megszilárdításának igazolására.

„A választásokat megelőzően a Kreml szinte biztosan arra fog törekedni, hogy minimalizálja a népszerűtlen politikai lépéseket. Ezért nagyon valószínűtlen, hogy a jövő márciusi elnökválasztás előtt további mozgósítási hullámot hajtanak végre” – áll a jelentésben.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!