Donyecki tisztségviselő: Előrenyomultak az orosz erők Avgyijivkánál

2023. október 10. – 20:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz erők előrenyomultak a Donyecktől északra fekvő Avgyijivkában, az ukrán csapatoknak több mint száz halottjuk és sebesültjük lehet – közölte Jan Gagin, a Donyecki Népköztársaság vezetőjének tanácsadója kedden a TASZSZ orosz állami hírügynökséggel.

Gagin szerint az ukrán haderő több mint húsz haditechnikai eszközt és négy erődítményt veszített, valamint az orosz csapatok előrenyomulása miatt feladták állásaik egy részét Avgyijivkánál.

Az orosz védelmi minisztérium keddi hadijelentése szerint az orosz hadsereg négy fontszakaszon tíz támadást vert vissza, amelyek során mintegy 580 ukrán katona esett el vagy sebesült meg, illetve az összesítésben írtak még három vezetési és megfigyelőpont, két lőszerraktár, egy harckocsi, négy páncélozott harcjármű és 19 drón megsemmisítéséről is.

Keddi jelentések szerint több Ukrajnával határos orosz régióban, valamint orosz ellenőrzés alá került urkán területeken is számoltak be ukrán tüzérségi és dróntámadásokról is. Az elmúlt nap folyamán a Herszon megyei Oleski és a Belgorod megyei Popovka községben két-két civil vesztette életét ukrán támadások miatt.

(MTI)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!