A palesztin terroristák palesztinok jogaiért küzdő izraelieket is lemészároltak, egy 74 éves békeaktivistát Gázába hurcolhattak

2023. október 10. – 21:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász áldozatául esett települések között több, kifejezetten balodali elvek mentén szervezett közösség van. A mára visszaszorulófélben lévő kollektivista településszervezési és gazdálkodási elveket követő kibucok egyikében, Beriben a csaknem száz lemészárolt lakos mellett elraboltak között lehet a kanadai származású Vivien Silver. A 74 éves nő a 2014-es gázai háború után alapította meg a Nők Békét Viselnek (Women Wage Peace) nevű szervezetet, mely a roppant mélyen gyökerező izraeli–palesztin konfliktus békés, politikai megoldását tűzte ki célul. Silver éveken keresztül a palesztinok szisztematikus elnyomását dokumentáló, bátor jelentések sokaságát publikáló B’tselem emberi jogi szervezet felügyelőbizottsági tagja volt; a szervezetet a Netanjahu-kormányzat ugyanúgy Soros-ügynöknek tartja, mint ahogy a másféle, de ugyanúgy a rendszer számára kellemetlen igazságokat kimondó magyar civileket sorosozza a magyar kormány.

A nő jelenleg is több, a zsidó–palesztin megbékélésen, illetve az izraeli arabok (az ország 1967-es határán belüli lakosság 20 százaléka is arab) egyenlő jogi-gazdasági helyzetének megteremtésén dolgozó szervezetet vezet. Elvitathatatlan érdemei persze valószínűleg hidegen hagyták a Hamász terroristáit, akik szombat délelőtt 11 óra körül törhették át a házában található pánikszoba ajtaját, és hurcolták el. A New York Times tudósítása idézi egyik barátját, aki szerint

Vivien Silver valószínűleg legjobban amiatt aggódik, hogy fogvatartói meglátják a rengeteg palesztin névjegyet a telefonjában, akikről biztos azt fogják hinni, hogy kollaboránsok.

Az aggodalom azért is jogos, mivel Hamász rendszeresen végez ki Izraellel való kollaboráció vádjával elítélt embereket. Fia, Jonatán a Middle East Eye nevű lapnak azt mondta, hogy szombat óta nem hallott édesanyjáról, és eddig nem kapott az izraeli hatóságoktól megerősítést arról, hogy valóban Gázába hurcolták.

A híradások alapján szombaton több békeaktivistával is végeztek a Hamász terroristái: a szabadidejében arab zenei DJ-ként fellépő Hajím Kacmant otthonában lőtték le; a megbékélési projektként alapított názáreti arab–zsidó hosteléről híres Maoz Inon mindkét – békeaktivistaként tevékenykedő – szülőjével a családi farmon végeztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!