Szétlőtt autók százait hagyták hátra az izraeli zenei fesztiválról menekülők

2023. október 9. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyott autók százai állnak az út szélén az izraeli Nova zenei fesztivál közelében, ahol a hétvégén a Hamász terrorszervezet fegyveresei a hírek szerint legalább 260 embert öltek meg, és több tucat foglyot ejtettek, akiket aztán magukkal hurcoltak a Gázai övezetbe. A szombat hajnali támadás után készült drónfelvételen jól látható, hogy sok autón golyó ütötte lyukak vannak.

A fesztivált az eredeti tervek szerint október 6. és 8. között tartották volna Izrael déli részén, a Negev-sivatagban, a Re'im nevű kibuc közelében. Szombat hajnalban, a Gázai övezetből Izraelre kilőtt rakéták után nem sokkal a Hamász fegyveresei jelentek meg a közelben, hogy megtámadják a fesztiválozókat, illetve a közeli településeken élőket.

„Ez egy mészárlás volt, egy totális mészárlás” – mondta az egyik túlélő, a 26. születésnapját ünneplő Arik Nani, aki órákig egy mezőn bujkálva menekült el a fegyveresek elől. „Nem tudtuk, hová menjünk. A barátom és én teljesen megrémültünk és sokkos állapotba kerültünk, és csak futottunk.”

A fesztiválozó fiatalok beszámolóiról ebben a cikkben írtunk bővebben.

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!