Egy magyar DJ is fellépett a mészárlásba torkolló izraeli fesztiválon

2023. október 9. – 16:12

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar fellépője is volt annak az izraeli zenei fesztiválnak, ahová a hétvégén betörtek a Hamász terroristái, és felfoghatatlan vérfürdőt rendezve közel 300 fiatalt mészároltak le. Egy magyar DJ, „Wegha” is ott volt a fellépők között, ő túlélte az embertelen öldöklést.

A neve egy magyar zászló mellett szerepelt a rendezvény plakátján is. Eszerint október 7-én hajnali 3:30-4:45 között lépett fel a Negev-sivatagban tartott fesztiválon. A vérengzés reggel 7 óra körül kezdődött.

DJ Weghát a hétvégén kereste a Telex, de válaszában úgy fogalmazott: nem szeretne semmit mondani, ami történt, az tragédia. Rövid Facebook-posztjában később annyit írt: „Megvagyok. Részvétem a családoknak, borzalom.”

A fesztivál lineupja
A fesztivál lineupja

DJ Wegha egyébként az Ozora Fesztivál egyik főszervezője.

Módszeresen vadásztak a fesztiválozókra

Mint megírtuk, az Izrael déli részén megtartott Nova vagy Super Nova fesztivál szombaton reggel örömünnep helyett rémálommá, a Hamász által elkövetett tömegmészárlás helyszínévé vált.

A fesztivált a Re'im kibuc közelében tartották meg, ami alig 10-15 kilométerre van a Gázai övezet határától. A trance- és rave-fesztiválra Izrael minden részéről körülbelül háromezer ember érkezett, javarészt 20–40 év közötti fiatalok.

A Gázai övezetből egyszer csak a Hamász fegyveresei jelentek meg a közelben, hogy megtámadják a fesztiválozókat, illetve a közeli településeken élőket: gyilkoljanak, és túszokat ejtsenek. Sok fesztiválozó megpróbált elmenekülni, de mindenhol fegyveresekkel teli dzsipek voltak, amikből lőttek a távozni próbálók autóira is. Ahol az emberek kimentek a kijáratokon, ott terroristák vártak rájuk, akik elkezdték módszeresen levadászni őket.

A vérontásnak a helyszínre érkező izraeli hadsereg vetett véget, ők kezdték meg a terület átvizsgálását. A vasárnap érkező információk szerint 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén, de lehet, hogy ez a szám emelkedni fog a terület teljes átvizsgálása után. Helyi sajtóértesülések szerint a Hamász fegyveresei a fesztiválozók között is túszokat ejthettek, akiket aztán a Gázai övezetbe hurcoltak magukkal. A fesztiválozók megrázó beszámolóiról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!