Egy izraeli szervezet több mint 260 halottat talált a zenei fesztivál helyén, amelyet a Hamász megtámadott

2023. október 8. – 22:20

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 260 holttestet találtak a zenei fesztivál helyszínén, amelyet a Hamász fegyveresei szombaton támadtak meg, mondta a ZAKA önkéntes mentőszervezet szóvivője az Ynet izraeli hírportálnak.

Ahogy arról korábban írtunk, egy szemtanú, Gili Yoskovich a BBC-nek elmondta, hogy három órán keresztül járőröztek a Hamász fegyveresei az izraeli Supernova fesztivál területén a sivatagban Izrael déli részén, és minden oldalról körbevették a rejtőzködő, menekülni próbáló embereket.

Tal Gibly arról beszélt a CNN-nek, hogy kora reggel rakéták csapódtak be, de a nyílt terepen nem tudtak hová bújni. „Mindenki bepánikolt és elkezdte összeszedni a cuccait.” Amikor menekülni kezdtek, az utakon dugók alakultak ki – Gibly szerint ekkor jöttek a motorosok, akik lőni kezdték a tömeget. A résztvevők közül sokakat megöltek, és volt, akiket túszul ejtettek.

A Channel 12 izraeli tévécsatorna leadott egy videót, amelyen egy izraeli nőt és a barátját rabolják el ugyanerről a rendezvényről, írja a CNN. A videón látható nő szobatársa, Amir Moadi a fesztiválozó, Noa Argamani családjának kérésére osztotta meg a videót, hátha az segít a túsz biztonságos szabadon bocsátásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!