Franciaországban hét iskolát kellett bezárni az ágyi poloskák terjedése miatt

2023. október 7. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban hét iskolát kellett bezárni az ágyi poloskák terjedése miatt – mondta Gabriel Attal, oktatási miniszter, írja a Guardian. A miniszter tájékoztatása szerint összesen 17 iskolában találtak ágyi poloskákat.

Franciaországban vizsgálják, hogy mi állhat az ágyi poloskák terjedése mögött. A vérszívó rovarok az 1950-es évekre ugyan nagyrészt eltűntek a mindennapi életből, az elmúlt évtizedekben viszont újra visszatértek, és a vegyszerekkel szemben is egyre ellenállóbbak lettek. A francia háztartások tizede szenvedett poloskaproblémától az elmúlt néhány évben, ami miatt több száz eurós kártevőirtást kellett csinálni. A francia fővárosban korábban az ágyi poloskák megjelentek a tömegközlekedési eszközökön, a gyorsvasutakon és a Charles de Gaulle repülőtéren is.

Magyarországon leginkább egészségügyi és szociális intézményekben lehetett hallani a rovarok megjelenéséről. A héten arról írtunk, hogy ágyipoloska-fertőzés miatt átköltöztettek egy teljes osztályt a Szent Margit Kórházban. Több évig küzdött poloskainvázióval a szentgotthárdi Rábaparti Integrált Szociális Intézmény is, aminek vezetőjét nyár végén bocsátották el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!