Ágyipoloska-fertőzés miatt átköltöztettek egy teljes osztályt a Szent Margit Kórházban

2023. október 3. – 08:45

Másolás

Vágólapra másolva

Szórványosan tapasztaltak ágyipoloska-fertőzéseket a Szent Margit Kórház egyik belgyógyászati osztályán, így járványról nincs szó, de a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében a kórház vezetése szigorított higiénés szabályokat vezetett be, és az érintett területről tiszta, üres helyiségekbe költöztették át az osztály összes betegét – válaszolta az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) az Rtl.hu megkeresésére. Hozzátették azt is, hogy szerintük beteg által behurcolt ágyi poloskákról lehet szó.

A higiénés szabályoknak megfelelően a fertőzés észlelése után minden beteg kapott tiszta ágyneműt és hálóruhát is, a poloskás kórtermeket és a mellük lévő helyiségeket zárlat alá helyezték. A rovarirtás első fázisán már túl vannak, ezt egy újabb kör követi majd. „Ezek után kerül sor a teljes terület fertőtlenítő nagytakarítására, ezt követően az osztály visszaköltözik az eredeti helyére. Preventív céllal nemcsak a kórtermek, hanem az osztály valamennyi helyiségének fertőtlenítése is megtörténik. Fenti ok miatt beteget hazaküldeni vagy más intézménybe áthelyezni nem vált szükségessé” – válaszolta az Okfő a lapnak.

Az ágyi poloskák nem először okoznak problémát egészségügyi intézményben: a szentgotthárdi pszichiátriai otthonban például öt éve küzdenek invázióval.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!