Egy térfigyelő kamera felvette, ahogy lezuhan a busz a hídról Velencénél

2023. október 4. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd este halálos buszbaleset történt Észak-Olaszországban, Velence közelében. Egy turistákat szállító busz ismeretlen okból áttörte egy felüljáró szalagkorlátját és a mélybe zuhant Mestre városában. A busz lezuhanásáról készült felvétel a Corriere della Sera oldalán látható.

A balesetben 21-en vesztették életüket, köztük két gyerek. Michele Di Bari velencei prefektus elmondta, hogy a buszbaleset eddig azonosított áldozatai között öt ukrán, egy német és egy olasz állampolgár van, utóbbi a busz 40 éves sofőrje, Alberto Rizzotto – írta a Rai News.

A szerencsétlenség túlélőit Veneto régió különböző kórházaiba szállították. A már azonosított sérültek között között van négy ukrán, két spanyol és két osztrák, valamint egy-egy német, francia, és horvát állampolgár. Nyolc utast még mindig az intenzív osztályon ápolnak, közülük két személy állapota kritikus.

A velencei ügyészség – egyelőre gyanúsított nélkül – nyomozást indított az esettel kapcsolatban, és elrendelték a busz tachográfjának ellenőrzését is. Velence főügyésze, Bruno Cherchi szerda reggel még úgy nyilatkozott, hogy jelenleg nem lehet pontosan rekonstruálni, hogyan történt a baleset.

Tűzoltók és mentők dolgoznak a lezuhant autóbusz körül 2023. október 4-én, Mestrében – Fotó: Claudia Greco / Reuters
Tűzoltók és mentők dolgoznak a lezuhant autóbusz körül 2023. október 4-én, Mestrében – Fotó: Claudia Greco / Reuters

Az elektromos meghajtású buszt a La Linea közlekedési vállalat üzemeltette. A cég vezérigazgatója, Massimo Fiorese az ANSA olasz hírügynökségnek azt mondta, hogy a balesetet szenvedett busz új és jó állapotú volt. Elmondta, hogy látta a baleset előtti pillanatokról készült videófelvételt, ami azt mutatta, hogy busz lelassul és „majdnem állóra” fékez, amikor a szalagkorlátnak ütközik és lezuhan. „Azt hiszem, a sofőr rosszul lehetett, másképp nem tudom megmagyarázni a történteket” – mondta Fiorese, hozzátéve, hogy a sofőr kevesebb mint két órával a baleset előtt kezdte meg a műszakját.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!