Az ukrán különleges erők egysége partra szállt a megszállt Krímben

2023. október 4. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán hírszerzés megerősítette, hogy az ukrán különleges erők egysége sikeresen partra szálltak az orosz megszállás alatt álló Krímben.

A partraszállásról felvétel is készült:

A jelentés szerint az ukrán egységek „tűzkárokat okoztak a megszálló csapatoknak”, majd visszavonultak. Mindkét oldalon voltak veszteségek.

Az orosz védelmi minisztérium korábban közölte, hogy az ukrán csapatok az éjszakai órákban motorcsónakkal és három jet-skivel próbáltak meg bejutni a Krímbe. A minisztérium szerint megakadályozták az akciót, és elfogták az ukrán különleges egység egyik tagját is. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) állítása szerint a férfi azt vallotta, hogy az a csoport célja az volt, hogy fényképeket és videókat készítsen a csoport tagjairól az ukrán zászlóval Krím területén. Az FSZ szerint az ukrán katona azt mondta, a 16 fős egység öt jet-skivel és egy csónakkal hagyta el az odesszai régióban fekvő, Duna-parti Vilkovo várost. Az FSZB állításait az ukrán hírszerzés „propagandaakciónak” nevezte és nem kívánta kommentálni.

(Suspilne, TASZSZ, Pravda)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!