Richard Gere nem tanúskodik a Salvini elleni perben, mert épp filmet forgat

2023. október 1. – 17:25

Richard Gere nem tanúskodik a Salvini elleni perben, mert épp filmet forgat
Fotó: Open Arms / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyjából két éve kezdődött meg a szicíliai Palermóban Matteo Salvini pere, amelyben az olasz jobboldal vezetőjét, volt olasz belügyminisztert azért vonják felelősségre, mert 2019 nyarán csaknem három hétig nem engedélyezte az Open Arms spanyol civil szervezet egy hajóján Szicíliához érkezett illegális bevándorlók partraszállását. Az ügyészség kötelességmulasztással és emberrablással vádolta meg Salvinit.

A tárgyaláson többek között tanúként hallgatták volna meg Richard Gere amerikai színészt is, aki a hajó veszteglése idején felhívást intézett a kikötésük engedélyezésére. Szombaton az Open Arms bejelentette, hogy az amerikai színész nem jelenik meg Palermóban pénteken, hogy tanúskodjon, mert Amerikában marad, ahol legújabb filmjét forgatja. Gere tanúvallomását ezért egy másik, későbbi időpontra helyezik majd át.

„Richard Gere elhalasztja október 6-i vallomástételét a palermói bíróságon, mert inkább Hollywoodban marad filmet forgatni? Ha valaha megjelenik, én állok elébe, a lelkiismeretem tiszta, életeket mentettem és megvédtem a hazámat” – írta Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes a Facebookon.

Matteo Salvini 2018-2019-ben volt Olaszország belügyminisztere az Öt Csillag Mozgalom és a jobboldali Északi Liga kormánykoalíciója idején. Miniszterként keményen fellépett az olasz partokhoz érkező hajókkal szemben, több alkalommal megakadályozta azok kikötését, és követelte az Európai Uniótól, hogy enyhítsen az illegális bevándorlás kezelésével járó Olaszországra nehezedő terheken. A bíróság akár 15 éves börtönbüntetést is kiszabhat Salvinire, ha bűnösnek találják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!