Jól betéphetett az a birkanyáj, amelyik lelegelt egy kannabiszültetvényt Görögországban

2023. szeptember 25. – 17:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy thesszáliai pásztor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy furcsán viselkednek a birkái. Hamar kiderült, hogy a nyája indokoltan mutatott szokatlan jeleket, hiszen körülbelül százkilónyi kannabiszt ettek fel a juhok.

A görögökre rájár a rúd mostanában, idén hatalmas tűzvészeket, szárazságot és áradásokat is megéltek. A természeti katasztrófák a termények és a legelők egy részét is elpusztították, így állattartók is nehéz helyzetbe kerültek.

A thesszáliai Almürosz település közelében az egyik birkanyáj önállósította magát a táplálkozás terén, és ellenőrzése alá vett egy kannabiszültetvényt, ahol orvosi célú termesztés folyt. A birkák csak az éhségüket csillapították, amikor száz kilót lerágtak a növényből.

„Nem is tudom, hogy sírjak vagy nevessek. Itt volt a hőhullám, és elveszítettünk egy csomó termékünket. Aztán jött az áradás, és szinte mindenünket elvesztettük. És most, a nyáj bement az üvegházba, és megette, ami maradt. Őszintén szólva, nem tudom, mit mondjak” – idézte a kannabiszültetvény tulajdonosát a Sky News.

Thesszáliában a Daniel vihar miatt kialakult áradás közel százezer állatott pusztított el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!