Ferenc pápa szerint a fegyveripar a háború egyik fő okozója

2023. szeptember 24. – 09:46

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa szombaton a fegyveripart nevezte meg az ukrán nép „mártírhalálának” egyik fő okozójaként. Az egyházfő szerint most már a fegyverek visszatartása is fokozhatja az ukránok „nyomorúságát”.

Ferenc pápa a Marseille-ből hazafelé tartó útja közben Lengyelország azon döntésére is utalt, hogy az ország leállítja a fegyverszállításokat Ukrajnába.

A pápa csalódott a Vatikán diplomáciai erőfeszítésének korlátozott sikere miatt. Arról beszélt, hogy a fegyveripar jelentős szerepet játszik az orosz–ukrán konfliktusban. Kiemelte, hogy kezdetben számos nemzet látta el Ukrajnát fegyverekkel, most azonban visszavonták támogatásukat azzal, hogy visszatartják ezeket a fegyvereket.

„Most azt látom, hogy néhány ország visszavonulót fújt, és nem ad fegyvereket. Ez egy olyan folyamatot indít el, ami az ukrán nép mártírhalálát jelenti. Ez rossz”

– mondta. Ezzel az egyházfő vélhetően Mateusz Morawiecki miniszterelnök bejelentésére utalt, miszerint Lengyelország egy kereskedelmi vita miatt nem küld többé fegyvereket Ukrajnának.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!