Alig két héttel azután, hogy szexuális erőszak miatt elítélték Danny Mastersont, a felesége beadta a válókeresetet

2023. szeptember 20. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

Alig két héttel azután, hogy két nő megerőszakolása miatt harminc év letöltendő börtönbüntetésre ítélték Danny Masterson amerikai színészt, a felesége beadta a válókeresetet – írja a BBC.

A szintén színész Bijou Phillips „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozott a dokumentumokban. A pár 12 évig volt házas, egy gyerekük született.

Az Azok a ‘70-es évek című (That '70s Show) tévésorozattal ismertté vált színészt a 2017-ben kipattant ügyben eredetileg három nő vádolta meg azzal, hogy 2001 és 2003 között – televíziós hírnevének csúcsán – szexuálisan zaklatta őket hollywoodi otthonában. Az áldozatok vallomásukban azt állították, hogy a férfi drogot adott nekik, mielőtt bántalmazta őket. Masterson és a nők is mindannyian a szcientológiai egyház tagjai voltak, az ügyészek szerint a most 47 éves színész neves szcientológus státuszára támaszkodott, hogy elkerülje a felelősségre vonást.

Phillips a tárgyalások során végig a férje mellett állt, a szeptember 7-i ítélethirdetés előtt a bírónak címzett levelében „életmentő partnernek” nevezte Mastersont, és azt írta, „megszakad a szívem, hogy nem lehet velünk otthon”.

Danny Masterson a felesége, Bijou Phillips társaságában érkezik meg a Los Angeles-i bíróságra 2023. május 31-én – Fotó: Myung J. Chun / Los Angeles Times / Getty Images
Danny Masterson a felesége, Bijou Phillips társaságában érkezik meg a Los Angeles-i bíróságra 2023. május 31-én – Fotó: Myung J. Chun / Los Angeles Times / Getty Images

Phillips ügyvédje azt nyilatkozta, a színésznő most elsősorban a gyereke érdekeit tartja szem előtt. Nyilatkozatában azt írta, Masterson „a legnehezebb időkben is Phillips mellett állt”, és „csodálatos apuka”.

Phillips hétfőn adta be a válóperes dokumentumokat a Santa Barbara-i bíróságra. Kizárólagos felügyeleti jogot és gyerektartási díjat is követel.

A színész elítélése után egykori színésztársai, Mila Kunis és Ashton Kutcher nyilvánosan kértek bocsánatot, amiért a színész családjának kérésére levelet írtak a Los Angeles-i bírónak a védelmében. Kutcher és Kunis 1998 és 2006 között együtt játszott Mastersonnal az Azok a ‘70-es években. Kutcher pár nappal később a Thorn nevű, a gyerekek szexuális zaklatása elleni jótékonysági szervezetben betöltött elnöki posztjáról is lemondott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!