Orbán Viktor októberben Kínába utazik

2023. szeptember 11. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor miniszterelnököt a kínai elnök meghívta Pekingbe. Októberi programja során a kormányfő részt vesz a Belt and Road Initiative (BRI) konferencián. Ezt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke közölte a Privátbankár megkeresésére.

A gazdasági lap beszámolt a 134. kantoni vásár alkalmából rendezett sajtótájékoztatóról, ahol elhangzott, hogy Magyarország Kína európai hídfőállása szeretne lenni. „A kínai nagyvállalatok Magyarországot már fontos célországnak tekintik. Emellett szeretnénk, ha minél több magyar vállalkozás is szerephez jutna a két ország kapcsolatrendszerében” – mondta Nádasi Tamás, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar-kínai tagozatának elnöke.

A 444 felidézte, hogy a konferenciára meghívták Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, aki 2017-ben és 2019-ben is részt vett rajta.

A Canton Fairt 1957 óta, évente kétszer rendezik meg. Idén az őszi kiállításon másfél millió négyzetméteren mutatják be a világ legújabb technológiáját és termékkínálatát. Az október 15. és november 4. közötti esemény online is követhető majd.

A kínai gazdaságról készült friss elemzésünket itt lehet elolvasni>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!