Négynapos hajtóvadászat után elfogták a terrorizmussal vádolt rabot, aki egy furgon alján szökött meg egy londoni börtönből

2023. szeptember 9. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Négy nap után, szombat délelőtt elfogta a rendőrség azt a terrorizmussal vádolt férfit, aki még szerdán, egy ételszállító furgon aljára kötözve szökhetett meg egy londoni börtönből. A 21 éves, korábban katonaként szolgáló Daniel Abed Khalife-t egy nyugati-londoni negyedben kerítették be a hatóságok, miután több szemtanú is értesítette őket arról, hogy Kalife ott bujkálhat. Az elfogás részleteiről később ígért tájákoztatást a londoni rendőrség.

A szerdán indult, végül négy napig tartó hajtóvadászatban több mint 150 terrorellenes tiszt vett részt, miközben Nagy-Britannia kikötőiben és repülőterein fokozott készültséget rendeltek el.

A szökés részleteinek kivizsgálására Alex Chalk igazságügyi miniszter független kivizsgálást rendelt el. A börtönkonyhán dolgozó Khalife a gyanú szerint egy ételszállító teherautó aljára kötözhette magát, így tudott kijutni. Khalife korábban a királyi hírszerzés tagja volt, és előzetes letartóztatásban várta a tárgyalását, miután azzal vádolták meg, hogy hamis bombákat hagyott egy katonai bázison. Így egyrészt terrorizmussal, másrészt az állam biztonságát vagy érdekeit sértő cselekmény elkövetésével vádolják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!