Ételszállító furgon aljára kötözve szökhetett meg a börtönből egy terrorizmussal vádolt rab Londonban

2023. szeptember 7. – 05:55

Másolás

Vágólapra másolva

Daniel Abed Khalife a wandsworth-i börtönből szökött meg, a feltételezések szerint egy ételszállító furgon aljához szíjazta magát, írja a BBC. A 21 éves férfit terrorizmussal vádolják, hamis bombákat helyezett el egy katonai bázison.

A rendőrség szerint a férfi nem jelent komoly veszélyt az emberekre, de azért azt ajánlják, senki ne közelítse meg, ha látja.

Az egykori katona előzetes letartóztatásban várta a tárgyalását, a terrorizmuson kívül hivatali titokról szóló törvény megsértésével is vádolják, beleértve a terrorcselekmény előkészítését és az ellenség számára hasznos információk gyűjtését. Állítólag egy ellenséges államnak dolgozott.

A hamis bombákat a MOD Stafford bázison hagyta, „azzal a szándékkal, hogy a másikban azt a hiedelmet keltse, hogy az eszköz valószínűleg felrobban vagy meggyullad”. Ezen kívül a Honvédelmi Minisztérium Közös Személyzeti Igazgatási Rendszeréből szerzett meg katonákról szóló olyan személyes információkat, amelyek „valószínűleg hasznosak lehetnek egy terrorcselekményt elkövető vagy előkészítő személy számára”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!