Súlyos dróntámadás ért egy ukrán kikötőt

2023. szeptember 4. – 08:54

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy tizenhét orosz katonai drónt semmisített meg az ukrán légvédelem az elmúlt éjszaka során lezajlott támadásban, Odessza régióban, írja több forrásra hivatkozva a Sky News és a Guardian.

Az Izmail településnél történt támadásról szóló helyi jelentések szerint senki nem sérült meg, de a légvédelem közbelépése ellenére néhány drón célba talált, így a támadásban mezőgazdasági raktárépületek, üzemek, valamint mezőgazdasági gépek és egyéb berendezésekben keletkezett kár.

Tűzoltó dolgozik az éjszakai orosz dróntámadás során keletkezett tűz megfékezésén Fotó: Reuters
Tűzoltó dolgozik az éjszakai orosz dróntámadás során keletkezett tűz megfékezésén Fotó: Reuters

Oleg Koper, a régió kormányzója elmondta, hogy a támadás több mint három és fél órán át zajlott, ezért a két nagy dunai ukrán kikötő egyike ellen, ezért a helyi hatóságok hétfőn hajnalban figyelmeztették a lakosságot, hogy maradjanak biztonságos helyen.

A támadás egy nappal azután történt, hogy Oroszország dróncsapást indított Reni településnél található üzemanyagraktár ellen, egyúttal egy nappal megelőzte a Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdoğan találkozóját, amelyben a török elnök a várhatóan a gabonamegállapodás újraélesztését kezdeményezi majd az orosz elnöknél.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!