2,5 milliárd forint értékben adtak el bögréket, pólókat, amiken Trump rabosító fotója virít

2023. augusztus 27. – 15:55

Másolás

Vágólapra másolva

Még a rabosító fotójából is jó bizniszt tudott csinálni Donald Trump. A BBC azt írja, 7,1 millió dollárral (azaz több mint 2,5 milliárd forinttal) tovább gazdagodott Trump választási kampányának budget-ja, mióta nyilvánossá vált az exelnökről az a rendőrségi fotó, ami akkor készült, mikor feladta magát a hírhedt Fulton megyei börtönben Georgia államban. Ez a „csekély” összeg olyan reklámtermékek eladásából gyűlt össze, mint bögrék, pólók, italhűtők, rajta a volt amerikai elnök rabosító fotójával.

Donald Trump rabosító fotóját ábrázoló pólók és sapkák, amelyek a Los Angeles-i Y-Que nyomdában készültek 2023. augusztus 26-án – Fotó: Reuters/ Mario Anzuoni
Donald Trump rabosító fotóját ábrázoló pólók és sapkák, amelyek a Los Angeles-i Y-Que nyomdában készültek 2023. augusztus 26-án – Fotó: Reuters/ Mario Anzuoni

Trumpnak azért kellett börtönbe vonulnia, mert Fulton megye kerületi ügyésze azzal vádolta meg őt, hogy bizalmasaival együtt meg akarta másítani a 2020-as választás eredményét Georgia államban, ahol végül szűken, kicsit több mint tízezer szavazattal Joe Biden nyert.

A börtönben készült képpel Trump lett az első exelnök az amerikai történelemben, akiről rabosító fotó készült. Azt követően, hogy áprilisban ő lett az első amerikai exelnök aki ellen vádat emeltek. Trump ellen ez már a negyedik vádemelés, ám ezektől nem lett kevésbé népszerű, és nem rontották az esélyeit a 2024-es elnökválasztási versenyben sem – minderről bővebben itt olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!