Agyonlőtte az FBI a utahi férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöli Joe Bident

2023. augusztus 9. – 23:23

Másolás

Vágólapra másolva

A letartóztatására tett kísérlet közben agyonlőtték az FBI-ügynökök azt az amerikai férfit, aki halálosan megfenyegette Joe Biden amerikai elnököt és a Donald Trump egyik bírósági ügyében eljáró New York-i bírót, és állítólag számos más politikust is. A férfi egy korábbi bírósági dokumentum szerint egyszer már megesküdött arra, hogy bosszút áll az FBI-on – írja a CNBC.

A Utah államban található Provóban élő, 70 év körüli Craig Deleeuw Robertsont helyi idő szerint reggel negyed 7-kor lőtték le, durván 12 órával azelőtt, hogy Joe Biden az állam fővárosába, Salt Lake Citybe látogatott volna. Az FBI közlése szerint a letartóztatására tett kísérlet fajult odáig, hogy végeztek a férfivel, az akció során az ügynökök közül senki sem sérült meg. Az FBI fegyverhasználatát jelenleg vizsgálják.

Robertsont korábban az elnök, illetve szövetségi ügynökök elleni, valamint államközi fenyegetésekkel vádolták meg. Az FBI a bírósági dokumentumok alapján azt írta róla, hogy egy AR-15-re emlékeztető hajtókatű volt a zakóján, a sapkájára pedig az volt írva, hogy TRUMP. Azt is tudták róla, hogy több lőfegyvere is van, köztük egy mesterlövész puskával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!