Elküldenék az illegális munkavállalókat Floridában, de senki sem akarja átvenni a munkájukat

2023. augusztus 3. – 11:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ron DeSantis floridai kormányzó, aki vakcinaellenességével és a Disney elleni genderhadjáratával Amerika első számú kultúrharcosává lépett elő, és aki Donald Trumppal szemben megméreti magát a Republikánus Párt 2024-es elnökjelöltségéért folyó küzdelemben, keményen fellép az illegális bevándorlás ellen Floridában – ennek hatásairól készített most riportot a Deutsche Welle. DeSantis egyebek mellett egy olyan törvényt hozott, amely megnehezíti a vállalkozások számára a papírok nélküli munkavállalók alkalmazását.

A Florida Policy Institute szerint a munkaerő-igényes iparágakban ez akár 10 százalékos létszámcsökkenést is jelenthet. Az intézkedés miatt a földeken dolgozó bevándorlók létszáma lecsökkent, és gondot jelent számukra az egészségügyi ellátás igénybevétele is: ugyanis az intézkedés értelmében az ellátóknak ellenőrizniük kell a jogviszonyukat. Vízum nélkül azonban ez is problémát jelent számukra.

A Floridai Mezőgazdasági Dolgozók Szövetsége más polgárjogi csoportokkal együtt beperelte DeSantis hivatalát, hogy megakadályozzák a törvény végrehajtását. „Egy fehér embert nem látsz itt hajolgatni egész nap napkeltétől napnyugtáig, több mint 14 órát dolgozni egy nap. (…) Szóval nem az van, hogy jövünk és elvesszük a munkájukat” – mondta az egyesület szóvivője.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!