Prigozsin egy állítólagos interjúban arról beszél, hogy a Wagner-csoport újra Afrikára fókuszálna

2023. július 29. – 11:36

Másolás

Vágólapra másolva

A Wagner-csoport készen áll arra, hogy növelje a befolyását Afrikában. Erről a zsoldosok vezetője, Jevgenyij Prigozsin beszélt egy interjúban a kameruni központú Afrique News hírügynökségnek. „Készek vagyunk növelni kontingenseink létszámát”, tette hozzá Prigozsin. A telefonos interjú valódiságát egyelőre független forrásból nem tudták ellenőrizni. A francia fordítás alatt hallható hang valóban emlékeztet Prigozsinéra, de száz százalékos bizonyossággal nem lehet kijelenteni, hogy valóban ő beszél a felvételen.

A Wagner-csoport vezére egyre bátrabban jelenik meg a nyilvánosság előtt június végi, sikertelen lázadása óta. (Elemzésünk a témában>>>) A múlt héten még Belaruszban tartott eligazítást a csapatainak, a napokban pedig a szentpétervári Afrika-csúcson pózolt állami vezetők társaságában.

A múlt hónapban történt sikertelen Wagner-lázadás óta több dolog is kiderült Putyin szakácsáról, Jevgenyij Prigozsinról. Például az, hogy egy szentpétervári szállodában fiatal nőkből tartott fenn fizetett háremet. (Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!