Újabb rágalmazási pert akasztanak a Fox News nyakába Tucker Carlson miatt

2023. július 13. – 06:18

Másolás

Vágólapra másolva


Rágalmazási per indult szerdán az amerikai Fox News csatorna ellen, a felperes a Trumpot támogató Ray Epps. A férfit a csatorna korábbi műsorvezetője, Tucker Carlson többször is titkos FBI-ügynöknek nevezte, aki megszervezte a Capitolium 2021. január 6-i ostromát, írja a Guardian.

Tucker Carlson egy húszrészes sorozatban fejtette ki összeesküvés-elméletét, miszerint a volt tengerészgyalogos Epps „segített megrendezni a felkelést”. Carlson szerint Epps arra buzdította a tömeget, hogy menjenek be a Capitolium épületébe, de ő maga nem lépett be az épületbe.

A felperes Epps azt állítja, hogy az adások után feleségével együtt halálos fenyegetéseket kaptak, és hogy Carlson teóriái tönkretették az életüket.

A per irataiban utalnak a Fox News előző perére is, amely során a konzervatív hálózat anyavállalata 787,5 millió dollárt volt kénytelen fizetni a Dominion Voting Systemsnek egy rágalmazási perben, amiért valótlanságokat terjesztett a cégről és a 2020-as választások eredményéről.

„Amint azt a Fox nemrégiben a Dominion Voting Systems elleni perében megtanulta, a hazugságainak következményei vannak.”

A per előtt Epps ügyvédje a Fox Newsnak küldött egy felszólító levelet, amelyben bocsánatkérést és az összeesküvés-elmélet visszavonását követelte, de a megkeresésre a csatorna nem válaszolt. Szakértők szerint ugyan Eppsnek kell bebizonyítania, hogy Carlson állításai ártottak a hírnevének, de az iratok szerint erős érvekkel támasztja alá állításait. Az ügyben Tucker Carlsont akár személyesen is felelősségre vonhatják.

Carlson húsz éve az amerikai tévézés egyik legismertebb alakja (itt írtunk bővebben a karrierjéről), 2016 óta pedig a Fox News, a legnézettebb hírtévé első számú arca volt, aki tízmillióknak magyarázta minden este főműsoridőben, hogy hogyan is kell érteni a híreket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!