Betiltották a tűzijátékokat Franciaországban július 15-ig

2023. július 9. – 22:53

Másolás

Vágólapra másolva

A francia kormány az elmúlt hetek zavargásai után elővigyázatosságból megtiltotta a pirotechnikai eszközök használatát a közelgő nemzeti ünnep végéig – írja a BBC. Július 15-ig tilos lesz pirotechnikai termékeket és tűzijátékokat árulni, szállítani, birtokolni és használni az ország egész területén. A rendelet nem vonatkozik a hivatalos ünnepségekre.

Az országban brutális zavargások törtek ki június végén, miután a rendőrök igazoltatás közben lelőttek egy 17 éves algériai származású fiút Párizs Nanterre nevű külvárosában. A zavargások során már több mint 3700 embert – köztük legalább 1160 kiskorút – vettek őrizetbe a rendőrök.

Élisabeth Borne miniszterelnök azt mondta, hogy a tűzijátékok betiltása mellett „masszív” biztonsági intézkedésekkel készülnek a béke fenntartása és a franciák védelme érdekében. A kormányfő szerint sokan félnek attól az országban, hogy a nemzeti ünnep alatt újabb erőszakos cselekményekre kerülhet sor.

1789. július 14-én a Bastille erődítmény ostromával kezdődött meg a francia forradalom, ezt ünneplik minden év július 14-én Franciaországban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!