Zelenszkij: Addig nem lesz vége a háborúnak, amíg a Krím orosz kézben van

2023. július 3. – 17:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz-ukrán háború addig nem fog véget érni, amíg a Krím félsziget nem kerül vissza Ukrajna ellenőrzése alá – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. „Nem tudjuk elképzelni Ukrajnát a Krím nélkül. És amíg a Krím orosz megszállás alatt van, az csak egyet jelenthet: a háborúnak még nincs vége” – mondta az ukrán elnök a CNN-nek adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy el tud-e képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy a Krím visszaszerzése nélkül kössenek békemegállapodást az oroszokkal, azt mondta: „Akkor nem lesz győzelem.”

A Wagner-lázadásról szólva Zelenszkij azt mondta, most először látszik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nem mindent irányít az országában. „Az, hogy a Wagner mélyen vonult Oroszországban, és elfoglaltak bizonyos régiókat, azt mutatja, hogy milyen könnyű ezt megtenni. Putyin nem ellenőrzi a helyzetet a régiókban. A hatalma, amivel korábban rendelkezett, most omlik össze” – mondta Zelenszkij, aki szerint Putyin kezdi elveszíteni a kontrollt az orosz nép fölött.

Zelenszkij arról is beszélt, hogy az ukrán hírszerzés jelentései szerint a Kreml felmérte a Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin támogatottságát az orosz társadalomban, és ebből az derült ki, hogy fél Oroszország támogatta a Wagner-vezért és zsoldoscsapata lázadását.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!