Orosz védelmi minisztérium: Az orosz hadsereg megölt két ukrán tábornokot és ötven tisztet kedden Kramatorszkban

2023. június 29. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz hadsereg kedden Kramatorszkban precíziós csapással megölte az Ukrán Fegyveres Erők két ukrán tábornokát és ötven tisztjét – írja az orosz állami hírügynökség, a RIA az orosz védelmi minisztérium közleménye alapján.

„Friss információk szerint egy nagy pontosságú csapást mért a hadsereg június 27-én a Donyecki Népköztársaságban, Kramatorszk városában az Ukrán Fegyveres Erők 56. különálló motoros gyalogdandárjának ideiglenes bevetési pontjára. A főhadiszálláson két tábornok és az Ukrán Fegyveres Erők legfeljebb ötven tisztje, valamint legfeljebb húsz külföldi zsoldos és katonai tanácsadó tartózkodott” – közölte a minisztérium csütörtökön.

Kedd este Kramatorszkban egy zsúfolt éttermet is rakétacsapás ért. Tizenkét civil halt meg a támadásban, hatvanan pedig megsérültek. Ukrajna azzal vádolta Oroszországot, hogy szándékosan civileket céloztak. Szerdán el is fogtak egy helyi férfit, akit azzal vádoltak meg, hogy a támadás előtt felvételeket adott át az étteremről és környékéről az orosz katonai hírszerzésnek. Oroszország tagadta az ukrán fél állításait, és kijelentette, hogy kizárólag katonai célpontokra mérnek rakétacsapásokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!