Legalább hat felnőtt és három gyerek meghalt a kramatorszki rakétatámadásban

2023. június 28. – 08:31

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden orosz rakétatámadás ért egy zsúfolt éttermet a kelet-ukrajnai Kramatorszk városában. A mentési munkálatok szerdán is folytatódnak, a halálos áldozatok száma nyolcra emelkedett, közülük három gyerek. Legalább 56-an megsérültek a támadásban, köztük egy csecsemő is. A hatóságok szerint lehetnek még túlélők, akik a romok alatt rekedtek.

Frissítés: Az ukrán állami média szerda délelőtti jelentése szerint az áldozatok száma kilencre emelkedett. A halottak között van egy 14 és egy 17 éves lány is.

Egy belga tudósító percekkel a becsapódás előtt hagyta el az épületet, beszámolója szerint az étterem önkéntesekkel, katonákkal és újságírókkal volt tele.

Az ukrán védelmi minisztérium a Twitteren egy videót is megosztott a helyszínről.

A donyecki kormányzó jelentése szerint két rakétatámadás érte a várost, az egyik egy vállalkozás épületét, a másik a pizzériát.

„A becsapódás teljesen megsemmisítette a pizzéria épületét, megrongált 18 társasházat, 65 családi házat, öt iskolát, két óvodát, egy bevásárlóközpontot, egy szállodát, egy adminisztratív épületet és egy szabadidős létesítményt” – közölte szerda reggel Pavlo Kirilenko a Telegramon.

Fotó: Oleksandr Ratushniak / Reuters Fotó: Oleksandr Ratushniak / Reuters
Fotó: Oleksandr Ratushniak / Reuters
Fotó: Oleksandr Ratushniak / Reuters

(SkyNews, Guardian)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!