Film készül a kolumbiai dzsungelben lezuhant, majd megtalált négy gyerek történetéből

2023. június 28. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Megfilmesítik annak a négy kolumbiai gyereknek a történetét, akik repülőgép-szerencsétlenséget szenvedtek az Amazonas őserdejében, ahol aztán negyven napot éltek túl, mielőtt a kolumbiai mentőegységek rájuk találtak volna, írja az MTI.

A megtalálásukat megelőző egy hónapban a világsajtó követte a történetük alakulását, és úgy tűnik, a filmeket megszégyenítő drámai elemek nemcsak önmagukban felemelőek, hanem egy egész nemzetre kihathatnak: a gyerekek megmentésének egyik kulcsa a helyi őslakos közösségek és az állami szervek együttműködése volt, ami egy új utat is kijelölhet majd az ország történetében, írtuk.

A film gyártását a Los Angeles-i székhelyű Candle Media karolta fel. A forgatókönyvön Daniel Coronell kolumbiai újságíró dolgozik, a rendező pedig Gaz Alazraki lesz, írja a Deadline.com.

Az uitoto őslakos közösséghez tartozó négy testvér, a 13 éves Lesly, a 9 éves Soleiny, a 4 éves Tien Noriel és az alig egyéves Cristin édesanyjukkal utaztak a kisrepülőn, amely május 1-jén lezuhant. A pilóta, egy másik felnőtt és az anya életét vesztette, így a gyerekek magukra maradtak.

A kolumbiai hatóságok és több száz önkéntes kutatott utánuk hetekig, míg végül június közepén megtalálták őket. Csak ezután derült ki, hogy az édesanyjuk még négy napig életben volt, és halála előtt arra kérte a gyerekeket, hogy hagyják ott, és induljanak útnak, hogy esélyük legyen a megmenekülésre.

A túlélésről szóló filmet angol és spanyol nyelven forgatják majd. A forgatókönyv Coronell hamarosan megjelenő könyvéből készül, amelyet a Random House ad ki. A forgatókönyvből az Örömapa és a Mexikóban nagy sikerrel játszott A Noble család rendezője, Gaz Alazraki készíti a filmváltozatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!