Már ötször beismerte, hogy megölte a két gyereket a delphi gyilkosság gyanúsítottja

2023. június 28. – 23:57

Már ötször beismerte, hogy megölte a két gyereket a delphi gyilkosság gyanúsítottja
Liberty German, a gyanúsított Richard Allen és Abby Williams a rendőrség által kiadott fényképeken – Fotó: Indiana State Police

Másolás

Vágólapra másolva

A 2017-es delphi gyilkosság gyanúsítottja, Richar Allen börtönből indított hívásaiban már legalább ötször beismerte, hogy megölte az akkor 14 éves Liberty „Libby” Germant és a 13 éves Abigail Williamset – írja egy feloldott dokumentum alapján a Fox News.

Egy bírósági meghallgatáson Allen ügyvédje is ezt állította, bár hozzá tette, hogy a beismerések szerinte nem perdöntők, mert ügyfele mentális állapota folyamatosan romlik a börtönben, és nem mindig ugyanazt mondta a telefonban, mikor a feleségével vagy az anyjával beszélt.

A 2017-es, delphi kettős gyerekgyilkossággal korábban ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen. Delphi Indiana állam egyik békés, biztonságos, amolyan „mindenki ismer mindenkit” típusú amerikai kisvárosa volt 2017. február 13. előtt. Akkor történt itt egy bűncselekmény, amely megrázta az Egyesült Államokat, és azóta is óriási figyelem irányul rá.

Abigail „Abby” Williams 13, Liberty „Libby” German 14 éves volt, nyolcadikba jártak, és a legjobb barátnők voltak. 2017-ben, egy téli napon kirándulni indultak kettesben. Egy családtag elvitte őket kocsival egy közeli kirándulóhelyhez, és megbeszélte velük, hogy pár órával később, a megbeszélt időpontban felveszi őket. A lányoknak azonban nyomuk veszett, másnap a fák között fedezték fel a holttesteiket.

Haláluk előtt nem sokkal Libby még feltöltött a Snapchatre egy fotót a barátnőjéről, amint a kirándulóhely különlegességén, egy régi, használaton kívüli vasúti hídon sétál. Később kiderült, a lány nemcsak magukról, de a gyilkosukról is készített felvételeket. A rossz minőségű videón egy kék kabátos, farmeres alak látható, amint ugyanazon a hídon sétál, amin a lányok is. A rendőrség később egy hangfájlt is közzétett, amin annyi hallható: „Guys, down the hill” (magyarul „Srácok, lefelé a domboldalon”). A rövid videót itt lehet megnézni, a hangfelvételt itt lehet meghallgatni.

Allent 2022-ben vették őrizetbe, akkor ártatlannak vallotta magát. Sok bizonyíték szól a férfi ellen. Az egyik egy lőszer volt, ami ugyan nem sült el, de Allen fegyveréhez lehetett kötni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!