Előrenyomult az ukrán hadsereg Bahmut körül

2023. június 26. – 06:29

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem egy kilométert haladtak előre az ukrán erők Bahmut körül – közölte az Unian. Az orosz támadók által nagy veszteséggel, tíz hónap után elfoglalt kelet-ukrajnai várostól északra és délre is területet foglalt vissza az ukrán hadsereg – közölte a védelmi erők szóvivője az Unian szerint.

Szerhij Cserevatij arról is beszámolt, hogy ezalatt 186 orosz katonát semmisítettek meg, 224 sebesült meg és 8 orosz esett fogságba. Az ukrán erők eközben drónokat, orosz páncélosokat, rakétarendszert és lőszerraktárat semmisítettek meg.

Cserevatij szerint a Wagner zsoldoshadsereget alapító Jevgenyij Prigozsin lázadása nem hatott a fronthelyzetre, ugyanakkor úgy látta, hogy az egy teljes napra Moszkva ellen fordult zsoldossereg vezetője épp a Bahmut körüli helyzet miatt szánta el magát a lázadásra.

Az orosz támadók láthatóan nem akarják feladni a várost, jelentős légideszantos erőt vonnak össze az egykor 50 ezres, stratégiailag nem túl jelentős város körül, amely az ukrajnai harcok egyik legvéresebb színtere volt az elmúlt hónapokban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!