Lettország nem enged be oroszokat

2023. június 24. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Lettország szombaton megerősítette a határellenőrzést az Oroszországgal közös hatászakaszán, reagálva az Oroszországban zajló eseményekre. Az ország megválasztott elnöke, Edgars Rinkēvičs a Twitteren azt írta, hogy gyakorlatilag nem engednek be orosz állampolgárokat az országba.

„Lettország szorosan figyelemmel követi az Oroszországban kialakult helyzetet, információkat cserélünk a szövetségeseinkkel. A határellenőrzést megerősítettük, az Oroszországot a jelenlegi események miatt elhagyó oroszok vízumát vagy határátlépését nem veszik figyelembe. Lettország nem fog humanitárius vagy más típusú vízumokat kiadni” – írta Rinkēvičs, aki jelen pillanatban a külügyminiszteri posztot is betölti. Az egyelőre nem világos, hogy az eddig kiadott vízumokkal továbbra is be lehet-e utazni Lettországba.

Szombaton Észtország is közölte, hogy megerősítik az ellenőrzést az orosz határ mentén. Kaja Kallas észt miniszterelnök közölte, hogy az események miatt „szoros kapcsolatban áll” a lett, a litván és a finn kollégáival.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!