Kadirov: Prigozsin egy megkeseredett üzletember, akinél betelt a pohár

2023. június 25. – 03:20

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt hittem, hogy van, akiben meg lehet bízni. Hogy van, akik őszintén szeretik az Anyaföldet” – írja a szombati napot összegző Telegram-bejegyzésében Ramzan Kadirov csecsen vezető.

Azt írja, hogy korábban beszélt Prigozsinnal, mert megpróbálta meggyőzni hogy vegyen vissza az üzleti törekvéseiből, és ne keverje azokat az ország számára fontos dolgokkal.

„Azt gondoltam, hogy megértett, de úgy tűnik, hogy csak tovább nőtt benne a düh. Sikertelen üzletkötések láncolata mélyen gyökerező és hosszan tartó neheztelést váltott ki az üzletemberből, amik abban csúcsosodtak ki, hogy a szentpétervári hatóságok nem engedték, hogy a lánya megvegye a kiszemelt telket. Egy ember arroganciája rendkívül veszélyes eredményekhez vezethet, és nagyon sokakat magával tud rántani”

– írta a bejegyzésben. Kadirov szombaton hátbatámadásnak nevezte a Wagner-akciót.

Felszólította a Wagner-zsoldosokat, hogy hozzanak józan döntést. Hogy gondoljanak a családjaikra, gyerekeikre, hazájukra.

„Most végül békésen zárult a dolog, vérontás nélkül, de az is bekövetkezhetett volna.”

Szerinte egy polgárháború lezárásához drasztikus lépésekre lett volna szükség, amikkel lenyomtak és elpusztítottak volna mindenkit, aki az Orosz Föderáció egységére tör.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!