Az orosz terrorelhárítás büntetőeljárást indít a Wagner-csoport vezetője ellen

2023. június 23. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

A TASZSZ hírügynökség szerint az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság felszólította Jevgenyij Prigozsint, a Wagner zsoldoscsoport vezetőjét, hogy fejezze be a „törvényellenes akciókat”, és ne vádaskodjon.

„A Jevgenyij Prigozsin nevében terjesztett vádaknak semmi alapjuk nincs. Ezekkel a kijelentésekkel kapcsolatban az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat büntetőeljárást indított fegyveres lázadásra való felbujtás miatt. Követeljük, hogy a törvénytelen akciókat azonnal állítsák le” – áll a NAB közleményében.

Prigozsin már több videóban is bírálta az orosz katonai vezérkart, de a legutóbb odáig ment, hogy kijelentette: szerinte az ukránok nem is voltak agresszívek, csak az orosz vezérkar és az oligarchák akartak háborúzni, Vlagyimir Putyin elnököt megtévesztik, Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert pedig bíróság elé kéne állítani.

Állítása szerint miután ezeket a kijelentéseket tette, az orosz sereg megtámadta a Wagner-csoport ukrajnai állásait, és több katonája meghalt. Ezután Prigozsin figyelmeztetett, hogy csapatai megindulnak, hogy megbüntessék Szergej Sojgu védelmi minisztert – és felszólította a hadsereget, hogy ne tanúsítson ellenállást.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!