Egyes orosz lapok szerint a Prigozsin által emlegetett csapást bemutató videó megrendezett is lehetett

2023. június 24. – 03:38

Másolás

Vágólapra másolva

Jevgenyij Prigozsin június 23-án közzétett videofelvételt, amely a Wagner-csoport tábora ellen végrehajtott állítólagos orosz rakétacsapás utóhatásait mutatja be. A Meduza szerint a videó szinte biztosan megrendezett, erre pedig a következők engednek következtetni:

  • A videót készítő illető nem menekül a robbanás elől, ahogy az várható lenne, ha több tüzérségi vagy rakétacsapástól tartana, sőt, inkább elindul felé.
  • A kamerán kívül megszólalók már azelőtt elkönyvelik, hogy nem ukrán csapásról lehetett szó, hogy brámit is megvizsgáltak volna.
  • A közzétett felvételeken nincs látható kráter, vagy olyan szennyeződés, amelyet egy normál robbanás okozna. A környező növényzet és a fák sértetlennek tűnnek, ami kizárja a levegőben felrobbant rakétát. A robbanást valószínűleg egy kézigránát okozta, amely egy sátor alatt vagy a tábor egyik építményében robbant ki.
  • Prigozsin arról számolt be, hogy a légicsapának sok áldozata van, de a felvételen egyikük sem látható. Az egyik klip egy emberi test egy részét ábrázolja, de a rajta lévő kiszáradt vér színe arra utal, hogy az illető sokkal korábban halt meg, mint amikor az állítólagos csapás történt.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!