Zelenszkij: Az újjáépített Ukrajna védelmet fog jelenteni az orosz agresszió megismétlődésével szemben

2023. június 21. – 08:02

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ukrán légvédelem a múlt éjjel több mint 30 iráni gyártmányú Shahed drónt lőtt le. Ez több száz megmentett életet jelent” – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kedd esti beszédében, hozzátéve, hogy az ukrán erők „nagyon aktívan pusztítják” az ellenséget. „A terror elleni védelem a terroristák megsemmisítését jelenti. És ez a garancia arra, hogy a gonosz államnak soha többé nem lesz lehetősége arra, hogy megtámadja Ukrajnát” – folytatta.

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy Londonban megkezdődtek az első találkozók az Ukrajna újjáépítéséről szóló konferencia keretében. Zelenszkij hangsúlyozta, hogy országa talpra állítása nem csupán építési projekt, hanem globális védelmi projekt is egyben.

„Az újjáépített, átalakított és megerősített Ukrajna a biztonság hordozója és garantálója lesz, védelmet fog jelenteni az orosz terror minden formájával szemben, védelmet az orosz agresszió megismétlődésével szemben. Holnap a londoni konferencián ismertetem az Ukrajna átalakulásáról szóló filozófiánk néhány aspektusát, a teljes jövőképet pedig még ebben a hónapban bemutatjuk” – mondta Zelenszkij.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!