Joe Biden fia vádalkut kötött az ügyészséggel

2023. június 20. – 16:04

Másolás

Vágólapra másolva

Hunter Biden bűnösnek vallotta magát két adózási vétségben, és vádalkut kötött a szövetségi ügyészekkel egy fegyverrel kapcsolatos bűncselekménnyel kapcsolatban – közölte az igazságügyi minisztérium kedden, írja a CNN.

Az Axios beszámolója szerint Joe Biden amerikai elnök 53 éves fia 2018-ban engedély nélkül birtokolt egy kézifegyvert, 2017-ben és 2018-ban pedig késve adta le az adóbevallását, illetve nem fizette be az adóit.

A delaware-i ügyészség beadványából kiderült, hogy Hunter Biden mindkét adózási vétségben bűnösnek vallotta magát, cserébe az illegális fegyverbirtoklás ügyében letöltendő börtönbüntetés helyett próbaidőre bocsátották.

A Delaware állami ügyészség 2020-ban kezdett el vizsgálódni Hunter Biden adóügyeiben. A volt alelnök (később megválasztott elnök) fia a Trump-kampány egyik központi figurája lett 2020-ban, akinek a machinálásaiból akkora ügyet szeretett volna csinálni az akkor regnáló elnök Trump, mint Hillary Clinton kiszivárgott emailjeiből 2016-ban.

Két évvel ezelőtt a Telexen is megírtuk, hogy nyilvánosságra kerültek olyan emailek és képek Huntertől, amik a jobboldal szerint azt bizonyítják, hogy Joe Biden alelnökként előnyhöz juttathatott bizonyos ukrán üzletembereket, illetve Kínában is mindenféle sejtelmes ügyei voltak. A sztori végül a kampányban nem is szólt akkorát, mint ahogy Trumpék remélhették, miközben Biden többször is arról beszélt, hogy korábban két kongresszusi bizottság sem talált semmi törvénytelenséget fia ukrajnai üzleti pozíciójával összefüggésben.

Idén újra napirendre kerültek az elnök fiának ügyei, miután a január óta republikánus többségű Képviselőház egyik fő céljának jelölte ki a következő két évre Hunter Biden ügyleteinek kivizsgálását.

A 2024-es elnökválasztási kampányban minden bizonnyal lesz szó Hunter Biden laptopjának tartalmáról, és a hétfőn megkötött vádalkujáról is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!