Ferenc pápa először vállalt nyilvános szereplést műtétje óta

2023. június 18. – 20:30

Másolás

Vágólapra másolva

Először vállalt nyilvános szereplést Ferenc pápa, miután június 7-én sérvműtéten esett át, és több mint egy hétig a Gemelli kórházban lábadozott.

A pápa vasárnap az Apostoli Palota ablakában tűnt fel, és szólt híveihez. Ferenc pápa integetett és mosolygott, majd megköszönte azokat a támogató üzeneteket és az érte szóló imákat, amelyet a kórházi tartózkodása alatt kapott.

Arra buzdította a keresztényeket, hogy legyenek közel azokhoz, akik szenvednek és egyedül vannak, valamint azokhoz, akik távol vannak, vagy éppen ellenségesek. A pápa a Szent Péter téren összegyűlt tömeggel elimádkozta az Úrangyalát, majd az ugandai támadás áldozataiért imádkozott. A feltehetően iszlám szélsőségesek által elkövetett támadásban legalább 38 diákot öltek meg.

Ferenc pápa először jelent meg nyilvánosan június 7-ei műtétje óta – Fotó: Tiziana Fabi / AFP
Ferenc pápa először jelent meg nyilvánosan június 7-ei műtétje óta – Fotó: Tiziana Fabi / AFP

Ferenc pápa a Görögország partjainál elsüllyedt menekülthajó miatt is szomorúságának adott hangot. A feltételezések szerint több mint ötszáz menekült fulladt vízbe.

„Jövő kedden, június 20-án lesz a menekültek világnapja, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete hirdet. Nagy fájdalommal gondolok az elmúlt napokban Görögország partjainál történt súlyos hajótörés áldozataira. Ismételten imádkozom azokért, akik életüket vesztették, és könyörgöm, hogy mindig tegyünk meg mindent az ilyen tragédiák megelőzése érdekében” – mondta Ferenc pápa.

A Vatikán bejelentette, hogy a pápa június 21-i, szerdai általános audienciáját a Szent Péter téren lemondták, hogy elősegítsék a szentatya rehabilitációját.

(via Catholic News Agency)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!