Prigozsin egy olyan autót ajándékozott egy elesett Wagner-katona családjának, amire közel 500 közlekedési büntetést szabtak ki

2023. június 17. – 15:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Wagner-csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin egy olyan autót ajándékozott egy elesett Wagner-katona családjának, amire közel 500 közlekedési büntetést szabtak ki – írja a Meduza a Holod független orosz hírportál cikke alapján.

Prigozsin kedden látogatott el az elesett katona sírjához, amiről egy rövid videót is megosztott a Telegramon. A sír mellett állva a Wagner-vezér megkérdezte az elesett katona feleségét, hogy szüksége van-e bármilyen segítségre, mire az özvegy azt válaszolta, hogy a család autóját kellene megjavítani. Ekkor Prigozsin azt válaszolta, hogy a javítás helyett inkább odaajándékozza azt a kocsit, amivel ő maga érkezett a temetőbe.

Ezután a Holod újságírói kiderítették, hogy az ajándékba adott autóra 2022 augusztusa és 2023 márciusa között 470 közlekedési büntetést szabtak ki, ebből 340-et gyorshajtás miatt. A büntetés mértéke több mint 400 000 rubel (vagyis több mint másfél millió forint). Június 15-ig a bírságok közül hármat nem fizettek be, az egyik büntetést – szintén gyorshajtás miatt – pont azon a napon szabták ki, mikor a Wagner-vezér a temetőben volt, ahova ezek szerint túl gyorsan igyekezett. Az orosz törvények szerint egyébként a ki nem fizetett bírságok nem szállnak át a jármű új tulajdonosára.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!