Szijjártó: Ha Trump nyerte volna meg a választásokat, ez a háború nem tört volna ki

2023. június 14. – 11:24

Másolás

Vágólapra másolva

„És tudják, én úgy látom, hogy ha Trump elnök nyerte volna meg a legutóbbi elnökválasztást itt az Egyesült Államokban, akkor ez a háború nem tört volna ki, mert Trump elnök hivatali ideje alatt nem történt orosz támadás senki ellen. És eléggé biztos vagyok benne, amennyire biztosak lehetünk olyan dolgokban, amelyek nem történtek meg, de mégis, eléggé biztos vagyok benne, hogy ha Trump elnök nyerte volna meg a választásokat, ez a háború nem tört volna ki. És az ő esetleges visszatérésére a Fehér Házba úgy tekintünk, mint a békés jövő reményére” – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Newsmax amerikai tévécsatornának adott interjújában, New Yorkban. Orbán Viktor miniszterelnök már tavaly nyáron kijelentette, hogy ha Trump lett volna az amerikai elnök és Merkel a német kancellár, nem lenne háború.

Szijjártó az interjúban beszélt még a Donald Trump ellen zajló újabb vádemelésről is. Azt mondta: „Mi Trump elnök mellett állunk. Drukkolunk neki, hogy őszinte legyek. Az ő vezetése alatt voltak legjobbak a politikai kapcsolatok az Egyesült Államok és Magyarország között. Ő igaz barát, és mint igaz barát, számíthat ránk, bármilyen helyzetben. Ez természetes.”

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!