Putyin: Berlusconi az orosz nép nagy barátja volt, sokat tett az üzleti és baráti kapcsolatok fejlődéséért

2023. június 12. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

„Silvio Berlusconi az orosz nép nagy barátja volt, és sokat tett az üzleti, baráti kapcsolatok fejlődéséért Oroszország és az európai országok között” – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a hétfőn, 86 éves korában meghalt volt olasz miniszterelnökről.

„Európai, mondhatni globális jelentőségű politikus volt. Nem sok ilyen ember van most a nemzetközi színtéren” – mondta Putyin a Pavel Zarubin újságírónak adott interjúban, amelyet a Rosszija-24 televíziós csatorna sugárzott, írja az Interfax hírügynökség.

Vlagyimir Putyin és Silvio Berlusconi a római Fiumicino repülőtéren 2019. július 5-én – Fotó: Alexey Druzhinin / Sputnik / AFP
Vlagyimir Putyin és Silvio Berlusconi a római Fiumicino repülőtéren 2019. július 5-én – Fotó: Alexey Druzhinin / Sputnik / AFP

„Berlusconi volt a kezdeményezője az Oroszország és a NATO közötti kapcsolatok fejlesztésének. Az ő részvételével és kezdeményezésére jöttek létre a megfelelő kölcsönhatási mechanizmusok” – mondta Putyin, hozzátéve, hogy Berlusconi halála „nemcsak Olaszország, hanem a világpolitika számára is nagy veszteség”.

Orbán Viktor szintén szoros szövetségese volt Berlusconinak, a Twitter-oldalán megosztott közös fotójukhoz azt írta: „Elment a nagy harcos.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!