Újra Belgorod környékét támadják, civileket kellett evakuálni a régió egy részéből

2023. június 1. – 13:31

Másolás

Vágólapra másolva

Civileket kellett evakuálni az oroszországi Belgorod régió egy részéből, miután katonák ismét megpróbáltak határmeneti településekre betörni. Csütörtökön három ilyen betörési kísérlet volt, eddig az összeset visszaverték az ukrán határ mentén – állítja az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium közölte, hogy ma három határmenti támadást vertek vissza Szebenkino város közelében. Azzal vádolják Ukrajnát, hogy „terrorista alakulatokat” vetett be orosz civilek ellen. Kiemelték, hogy

az államhatár megsértésére nem került sor.

Oroszországot az elmúlt napokban, illetve hetekben egymás után érik a különböző támadások: Belgorodot már korábban is támadták, a héten pedig dróntámadás ért Moszkva környéki lakóépületeket. Ezekért a támadásokért Ukrajna nem vállalta a felelősséget. Mindeközben az interneten olyan videók terjednek, amiken az látható, hogy több Belgorod régióban található településen találat ért lakóházakat:

Az orosz védelmi minisztérium szerint több mint 30 ukránt öltek meg, négy páncélozott járművet pedig megsemmisítettek. A minisztérium ezen állításait független forrásból egyelőre nem erősítették meg.

Belgorod kormányzója korábban arról számolt be, hogy a matematika vizsgák Szebenkinóban a támadások miatt elmaradtak. Vjacseszlav Gladkov azt írta Telegramon, hogy a helyzetről tájáékoztatta Putyint, emellett dolgoznak egy olyan rendszeren, hogy az érintett diákok a vizsga nélkül is bejuthassanak az egyetemekre.

(Guardian, Reuters)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!